Voordat je de producten kunt plaatsen op Google Shopping is het van belang dat je een koppeling maakt tussen het Google Merchant Center en Google Ads. 

Allereerst is het belangrijk dat je over een Google, Google ads en Google Merchant Center account bezit. Verder is het dus van belang dat er een koppeling is tussen je Google Ads account en je Google Merchant Center account. Dit is mogelijk door de volgende stappen te doorlopen:

 

1. Log in op het Google Merchant Center en ga in je Merchant Center-account naar het dropdownmenu van het pictogram met drie stippen en klik op 'Accounts koppelen'.

 

2. Selecteer 'Google Ads'


3. Zoek onder 'Uw Google Ads-account' naar de Google Ads-klant-ID van het account dat je wil koppelen. Je vind je klant-ID bovenaan elke Google Ads-pagina.

 

4. Klik op 'Koppelen', om de koppeling te starten. 

 

5. Vervolgens dient de koppeling goedgekeurd te worden in Google Ads. Hiervoor kun je inloggen in je Google Ads account. 

 

6. Klik op het gereedschapspictogram rechtsboven in je account. 

 

7. Klik onder 'Instellen' op Gekoppelde accounts. 

 

8. Klik onder 'Google Merchant Center' op Details.

 

9. Zoek het account dat u wilt koppelen. In de kolom 'Status' staat 'In behandeling'. Klik op Details weergeven in de kolom 'Acties' en bekijk de gegevens van het verzoek. Klik vervolgens op goedkeuren. 

 

10. Je Google Merchant Center en Google Ads accounts zijn nu gekoppeld. Dit is de 1e stap om je producten te plaatsen op Google ShoppingLees hier hoe je de koppeling kunt maken tussen EasyAds en het Google Merchant Center. 


Of vraag je toch hoe je jouw product kunt plaatsen op Google Shopping? Klik dan hier voor het stappenplan. Heb je vragen of kunnen wij ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op of lees hier hoe we je kunnen helpen met de overige vragen.