Via de onderstaande stappen is het mogelijk om je producten te plaatsen op het verkoopkanaal bol.com via EasyAds. 

 

Let op! Voordat je kunt beginnen met het verkopen via bol.com zou je moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:

- Er dient een koppeling te zijn met het verkoopkanaal bol.com via EasyAds.

- Het Bol.com verkoopaccount dient actief te zijn. 

- De producten die je graag zou willen aanbieden moeten een EAN bevatten. Dit is een unieke code dat gekoppeld is aan een product.

- Vergeet niet om de producten ook op voorraad te hebben, anders komen de producten niet live te staan op bol.com.

 

Indien de bovenstaande stappen zijn afgevinkt, dan is het mogelijk de producten te plaatsen op bol.com. 

 

1. Log in op EasyAds en ga naar het Dashboard. Op die manier kunnen we beginnen met het plaatsen van je producten op bol.com via EasyAds, 

 

2. Filter op het kanaal bol.com door te klikken op de optie ‘Filter op kanaal’

 

3. Om je producten te plaatsen op bol.com is het gemakkelijk om te filteren op de status ‘Geïmporteerd’, via de filtering ‘Filter op status’. Om vervolgens deze producten te plaatsen klik je op het ‘Wolk’ icon en klik vervolgens op ‘Plaatsen’. Door deze actie plaatst EasyAds de belangrijkste informatie van het product op je gekoppelde bol.com verkopersaccount. Deze informatie bevat het EAN nummer, de prijs, de voorraad en de levertijd van het product. 

 

4. Vervolgens heeft het product de status ‘Product niet bekend’ in EasyAds. Om ervoor te zorgen dat het product met de juiste titels, beschrijvingen en overige productinformatie live komt te staan op bol.com, kun je klikken op ‘Product(en) toevoegen’. Vervolgens kun je de juiste categorie van het product invullen. Het is van belang dat deze categorie overeenkomt met een categorie van bol.com.

 

Let op! Deze mogelijkheid is alleen beschikbaar in een compleet pakket. Bij de overige pakketten sturen wij de belangrijkste informatie naar bol.com, zoals het EAN nummer, de prijs, de voorraad en de levertijd. Het is mogelijk om de overige productinformatie handmatig toe te voegen in je bol.com verkoopaccount. 

 

5. Op dit moment staan je producten op bol.com en kun je gaan beginnen met het verkopen via bol.com. Controleer nog wel even je goed je bol.com verkopersaccount, want het is mogelijk dat er nog diverse velden ingevuld moeten worden. Dit komt doordat bol.com soms extra informatie wil over het product. Dit heeft als extra voordeel dat je de vindbaarheid van een product optimaliseert.

 

We begrijpen dat dit handmatig werk een flinke tijdsinvestering kan zijn, vandaar dat het mogelijk is om EasyAds je bol.com producten te laten beheren, optimaliseren en de conversies te laten groeien. Lees hier meer over de bol.com Marketplace Managed Services. 

 

Tip: Lees in onze blog meer over het verkopen via bol.com!

 

Heb je vragen of kunnen wij ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op of lees hier hoe we je kunnen helpen met de overige vragen.